سنسور دما ابزاری برای اندازه گیری دما است. در واقع حسگرهایی مورد استفاده قرار می گیرند که در شناسایی دما دقیق عمل می کنند. برای خرید سنسور دما باید اطلاعاتتان در مورد مدل های مختلف آن، نحوه عملکرد، قیمت و نوع کامل باشد.
پردیس کابل البرز واردکننده انواع سنسور دما و انواع سنسور نوری ، سنسور القایی و … با برند آکوسنس در کشور می باشد .
سنسور دما در یک نگاه
سنسور دما یک قطعه الکترونیکی است که نسبت به تغییرات دمایی حساس است. دقت این سنسورها بسیار مهم است. خروجی سنسورها برای سیستم های بزرگ و کوچک به شکل جداگانه ای تنظیم می شود.
سنسور دما تماسی
از آنجایی که به هر حال باید بدانید که سنسور دما چند مدل است سعی کرده ایم تا مدل های مختلف را به اختصار توضیح دهیم. اولین مدل سنسورهای تماسی هستند که می بایست تماس فیزیکی با جسم مورد نظر داشته باشند. در واقع قرار گیری این سنسور در محیط نمی تواند سبب اندازه گیری دما شود. این مدل سنسورها برای اندازه گیری دمای مایع مناسب هستند. یکی از مدل های پرفروش ترموکوپل ها هستند که از دو فلز غیر هم جنس مثل آهن و کنستانتان تشکیل می شوند. این فلز ها از یک سمت به صورت الکتریکی به هم وصل شده اند.
سنسور دما مقاومتی
نوع دیگری از سنسور دما وجود دارد که مشهور به مدل های مقاومتی هستند. دقت و تکرارپذیری این مدل از سنسورها به نسبت ترموکوپل ها بیشتر است. این سنسورها در محدوده دمای کاری به صورت خطی تر عمل می کنند و همینطور نسبت سیگنال به نویز آنها بیشتر است. این سنسورها نیاز به سیم های الحاقی ندارند. ابعاد آنها نیز کمی بزرگ است. زمان پاسخ دهی بالاتری دارند و البته که قیمت آنها نیز تا حدودی گرانتر است.
ترمیستور چیست؟
ترمیستور نوعی حسگر دما است از نظر ضریب دمایی در درجه بالایی قرار گرفته است. این مدل از حسگرها می توانند تغییرات کوچک را نیز اندازه گیری نمایند. قیمت سنسورها معمولاً ارزانتر است و گزینه مناسبی برای خرید محسوب می شود. البته این سنسورها نسبتاً شکننده هستند و غیر خطی طراحی شده اند. تعویض آنها آسان نبوده و برای دماهای بالا از نظر کالیبره کردن سخت هستند. از آنجایی که این سنسورها سایز کوچکی دارند و حساسیت آنها بالا است و پاسخ سریعی نیز دارند گزینه خوبی برای کسب و کارهای مختلف محسوب می شوند.
سنسور دما غیر تماسی
سنسور دما غیر تماسی نیازی به اتصال فیزیکی ندارند. در واقع شرایط به این صورت است که برای اندازه گیری دمای یک قطعه نیاز به تماس فیزیکی بین قطعه و سنسور وجود ندارد و با نزدیک شدن حسگر اندازه گیری صورت می گیرد. سنسورهای مادون قرمز و صوتی در این لیست قرار گرفته اند.
راهنمای خرید سنسور دما
تا به اینجا مدل های مختلف از سنسورهای دما را شناسایی کردید. حال در راستای خرید این محصول باید به یک سری نکات دقت کنید. مثلاً می بایست بازه دمای سنسور را بررسی کنید. نیاز است که دقت کار را بسنجید. زمان پاسخ دهی بسیار مهم است. پایداری و خطی بودن و همینطور حساسیت حسگر نیز از دیگر مواردی است که قطعاً پیش از خرید باید سنجیده شود. مثلاً اگر ترموکوپل را انتخاب کرده باشید باید بدانید که اندازه کوچکی دارد و مقاومت آن زیاد است. اما شاید خروجی این سنسور ضعیف باشد و دقت خوبی برای تغییرات دمایی کم نداشته باشد. برای تغییرات دمایی بالا دقت بسیار خوب مدنظر است. محدوده کاری این سنسورها نیز وسیع بوده و پایداری قابل قبولی دارد. هر یک از سنسورها بر اساس نوع فعالیت صنعتی سنجیده می شود. برخی از مدل ها به خوبی عمل می کنند. برخی دیگر از سنسورها در بازه های خاصی دچار افت دما می شوند. همه این موارد باید در خرید بررسی شود.
عملکرد سنسور های دما به چه صورت است؟
در واقع شما یک عدد را به عنوان دمای اصلی برای یک محیط یا قطعه در نظر میگیرید حال اگر فضا یا قطعه از دمای مورد نظر بیشتر شد، سنسور مورد استفاده شروع به آژیر کشیدن یا چشمک زدن می کند. مدل های پیشرفته از حسگر به طور کلی سبب می شود که دستگاه خاموش شود تا جلوی اتفاقات بزرگ گرفته شود. می توانید محدوده دمای مورد نظر برای یک دستگاه را روی سنسور مشخص کنید. در صورتی که دما از این محدوده بیشتر یا کمتر شود نیز از خنک کننده و یا گرم کننده استفاده می شود. این رویه سبب می شود تا حد استاندارد دما برای همه زمان ها حفظ شود.